بادمجان سرخ شده خانگی بعد از سیبزمینی، گوجهفرنگی، فلفل و تنباکو پنجمین محصول از نظر اقتصادی مهم است.
به غیر از بادمجان برنجال معروف دو گونه دیگر بادمجان کم استفاده، بادمجان قرمز و بادمجان نیز کشت می شوند.
طبقه بندی و شناسایی خویشاوندان وحشی بادمجان به دلیل تعداد زیاد گونه های مرتبط برای پرورش دهندگان چالش برانگیز است، اما داده های فنوتیپی و ژنتیکی اخیر و طبقه بندی در مخازن ژنی اولیه، ثانویه و سوم و همچنین اطلاعات در مورد فرآیند اهلی سازی و اجداد وحشی.
استفاده از آنها در پرورش را تسهیل می کند. مرکز جهانی سبزیجات مجموعه ژرم پلاسم عمومی بزرگی از بادمجان را در اختیار دارد که شامل سه گونه کشت شده و بیش از 30 خویشاوند وحشی بادمجان است و بیش از 3200 نمونه از 90 کشور جمع آوری شده است.
طی 15 سال گذشته، بیش از 10000 نمونه بذر از مجموعه بادمجان مرکز با نهادهای بخش دولتی و خصوصی از جمله سایر بانک های ژن به اشتراک گذاشته شده است.
تجزیه و تحلیل رخدادهای جهانی و ذخایر بانک ژنی بادمجان های کشت شده و خویشاوندان وحشی آنها نشان می دهد که بانک ژن WorldVeg بزرگترین مجموعه عمومی جهان از سه گونه بادمجان کشت شده را در اختیار دارد.
ترکیب، انتشار بذر و استفاده از ژرم پلاسم از مجموعه مرکز برجسته شده است. در سال های اخیر بیش از 1300 نمونه بادمجان از نظر عملکرد و پارامترهای کیفی میوه مشخص شده است.
غربالگری بیشتر برای تنش های زیستی و غیرزیستی در خویشاوندان وحشی بادمجان یک اولویت است، همانطور که نیاز به جمع آوری دانش جامع تر در مورد پتانسیل خویشاوندان وحشی برای استفاده در پرورش است.
با این حال، همانطور که در مورد بسیاری از محصولات دیگر وجود دارد، اقوام وحشی در سیستم جهانی حفاظت از منابع ژنتیکی بادمجان به شدت کمتر حضور دارند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.